Regndroppsbehand.

Vad är Regndroppsbehandling?

Regndroppsbehandlingen är en mjuk och rogivande behandling som förbättrar hälsa och läkning.. Regndroppstekniken utvecklades på 1980-talet av Gary Young som kombinerade gamla healingmetoder från Tibet och Lakota-indianerna med modern forskning om de eteriska oljornas läkande och stärkande effekter. Från början var syftet att behandla skolios och andra besvär med rygg och nacke, men efterhand visade den sig fungera även på många andra problem, såväl mentala och känslomässiga som fysiska. Flera olika tekniker används i behandlingen tillsammans med de djupverkande oljorna: akupressur, reflexologi och speciella fjäderlätta strykningar och avslutas med reiki healing.

Var och en av dessa tekniker är bra var för sig, men tillsammans blir resultatet ännu bättre!

Vad är Regndroppsbehandlingen bra för?

Regndroppsbehandlingen balanserar och stärker kroppens och är också väldigt avstressande. Hälsofördelarna är många, men den är särskilt stärkande för ryggraden, nervsystemet och immunförsvaret:

Den korrigerar defekter i ryggraden, vilket ger hjälp mot många rygg- och nackbesvär, även kroniska

Lindrar smärta och värk i lederna

Stärker immunsystemet och minskar inflammationer i kroppen

Ökar cirkulationen och kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna

Rensar kroppen på slaggprodukter och gifter av olika slag

Lindrar huvudvärk och stress

Förkortar sjukdomstiden och lindrar olika sjukdomsbesvär såsom förkylningar och liknande.

Ökar koncentration, närvaro och energi

Kan hjälpa mot allergi och astma

Vid pollenallergi har det visat sig att man kan bli helt besvärsfri och slippa medicinering om man börjar göra behandlingen regelbundet ca två månader före pollensäsongen och sedan fortsätter säsongen ut.

Man har t ex upptäckt att influensa och årliga förkylningar kan bero på sovande virus i ryggraden. Då kan regndroppsbehandlingen vara till hjälp tack vare de virus- och bakteriebekämpande oljorna och för att den löser upp energiblockeringar och balanserar kroppens energicentra.

Regndroppstekniken baseras på vetenskapliga studier som visar att många typer av skolios och andra ryggradsbesvär orsakas av virus eller bakterier som ger upphov till inflammationer som deformerar kotpelaren. Genom att applicera eteriska oljor som är starkt antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att stoppa inflammationen så att ryggen blir bättre och defekterna i ryggraden rättas till.

De avslappnande fjäderlätta strykningarna är en metod som hämtats från Lakotaindianerna i South Dakota i USA. Tekniken stimulerar olika energicentra och väcker cellreceptorer och nervändar längs ryggraden, vilket balanserar och ger effekt långt ut i kroppen.

De eteriska oljorna tränger snabbt in i blodet och på mindre än en halvtimme har de förts vidare ut i kroppens vävnader och in i cellerna. Efter ca 1,5 timme försvagas dofterna. Oljorna fortsätter sedan att jobba inuti kroppen och resultatet består i dagar eller månader. Ju surare kropp desto kortare tid varar resultatet.

Oljorna som används i Regndroppsbehandlingen kommer från Young Living Essential Oils, som garanterar att oljorna är ekologiskt odlade på helt giftfria marker och att de är 100% rena och äkta, utan att på något sätt vara utspädda eller uppblandade. De är framställda för att behålla läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar.

De väldoftande oljorna påverkar även sinnet och hjärnans känslocentrum där våra trauman finns lagrade, vilket kan läka emotionella besvär. Många upplever en känslomässig balans och till och med glädje efter behandlingen.